vedugnsbakning.se

vedugnsbakning.se

vedugnsbakning.se

En blogg för de som redan har en vedeldad bakugn, eller för de som tänker bygga en, eller helt enkelt för dem som har ett intresse för denna avancerade och krävande men mycket roliga form av bakning

Oktoberbaket

bakningPosted by mats krantz Sat, October 17, 2015 14:14:10
Bilderna ovan visar skorporna i olika stadier.
1. som färdigrivna ämnen
2.Som bakade och delade skorpämnen
3. som fädigbakta skorpor
4. I brödkorgen färdiga att ätas.
Hittills har jag ägnat tid åt bröden, medan skorporna har hamnat lite i skymundan. Men dessa små läckra bakverk är komplicerade att baka, men dom är väldigt goda (uppskattas av mina barnbarn, samt min hustru och min syster i Göteborg)
Dom bakas det sista jag gör och efter att ha delat dem får de torka i ugnen under natten tillsammans med en lämplig köttgryta.
Det är också ett sätt att utnyttja värmen från den av Wedhandlar Wedholm levererade dyra veden. Han skulle bara veta den gamle skojaren, men då skulle han förstås höja priset, och då får jag som kärnkraftverket i Oskarshamn, lägga ner.
Övrigt bröd blev strålande, och jag har återgått till att baka små limpor av franzbrödet. Det blir utmärkt så.
Pain Rustique blir bara bättre och bättre. Dagens frukost var en ren fest.
Baka i oktober är helt enkelt najs!

  • Comments(0)//www.vedugnsbakning.se/#post230