vedugnsbakning.se

vedugnsbakning.se

vedugnsbakning.se

En blogg för de som redan har en vedeldad bakugn, eller för de som tänker bygga en, eller helt enkelt för dem som har ett intresse för denna avancerade och krävande men mycket roliga form av bakning

Pain Rustique

bakningPosted by mats krantz Fri, February 19, 2016 11:07:09
Denna veritabla Kinesiska mur av Pain Rustique får illustrera gårdagens baksejour som i alla avseenden gick som den skulle.
Wedhandlaren Wedholm i egen hög person var på besök. Han skulle till tandläkaren och passade på att förena nytta med nöje. En välbehövlig leverans av ved kombinerades med en momsbefriad betalning i form av diverse bröd. Han försökte betala tandläkaren med några limpor, men där kammade han noll den gamle skojaren.
Gårdagens framsteg var att jag ökade produktionen av Pain Rustique (mitt paradbröd) med 50%. I stället för att baka 4 stycken 1700 grams bullar bakade jag nu 6 stycken.
Dessa bröd har en strykande åtgång, men det gäller att passa in dom så att de inte uttränger andra brödsorter under själva avbakningen. Dom fick precis plats med de ryska och danska bröden, så det gick bra. Nu är jag nog på den yttersta gränsen för vad ugnen förmår, om jag inte skall avsluta med småkakor, men det är inget jag känner för.
Nu skall jag ner till ugnen och plocka ut skorporna och grytan med slow food, som i dag är en benfri fläskkarré. Om allt går efter ritningarna skall det bli "pulled pork" av detta. Det är en nymodighet som jag inte är bekant med, men det kanske är värt att pröva. Rapport följer.  • Comments(5)//www.vedugnsbakning.se/#post235