vedugnsbakning.se

vedugnsbakning.se

vedugnsbakning.se

En blogg för de som redan har en vedeldad bakugn, eller för de som tänker bygga en, eller helt enkelt för dem som har ett intresse för denna avancerade och krävande men mycket roliga form av bakning

Baket med justerat finger gick bra

bakningPosted by mats krantz Thu, June 16, 2016 09:46:16
Baket med justerat finger gick bra men det blev sent. Jag kom inte i säng förrän tre på natten. Det blev en tjugotimmarsdag. Som tur var kunde jag luta mig en stund mitt på dagen.

Ugnen var lugn, men det tog lång tid för den att svalna ner så att jag kunde sätta tillbaka skorporna. Jag kunde till och med läsa dagens tidning som hann att komma medans jag väntade. Det är bara att konstatera att jag är för ambitiös, och det får jag betala ett pris för. Med tanke på vad den där skojaren Wedholm skall ha för sin ved, måste jag ligga i. Utsugning av en stackars fattig bagare är vad det närmast kan karaktäriseras som. Sådan är kapitalismen!

Nåväl allt gick som det skulle, och nu har jag åter fullt i brödförrådet. Bakning av Pain Rustique går som tåget. Monsigneur Poilane ler i sin himmel och nickar förtjust över denne senkommne efterföljare som har lyckats knäcka koden så att hans bröd påminner om originalet. Lika bra blir det aldrig, men resultatet duger och ingår i min dagliga diet.

Så ser det ut innan det packas och stuvas in i frysen.

  • Comments(0)//www.vedugnsbakning.se/#post239