vedugnsbakning.se

vedugnsbakning.se

vedugnsbakning.se

En blogg för de som redan har en vedeldad bakugn, eller för de som tänker bygga en, eller helt enkelt för dem som har ett intresse för denna avancerade och krävande men mycket roliga form av bakning

Vörtbrödsdebackel

bakningPosted by mats krantz Sun, December 25, 2016 18:53:17
En styggelse för varje bagare är döbakt bröd, och årets vörtbröd måste nog betecknas som ett sådant. Hur kunde det bli såhär? Har försökt att skylla det på vedens beskaffenhet och kvalitet, men min fantasi räcker inte till för att hitta på en orsak som kan bindas till den gamle vedskojaren Wedholm från Wedholms Wed och diverse UPA, så denna gången, men jag säger bara denna gången klarade han sig.
Brödet betedde sig utan åthävor, men antagligen har det varit för mycket sirap och vört i brödet, eller också ve och fasa har jag glömt jästen. Det är en oförlåtlig synd. Hur som helst, julen firades med inköpt vörtbröd, en nesa som nästan inte går att bära.
Det var inget vackert slut på det gamla året. Nu får jag försöka att återfå mitt självförtroende på något vis, hur detta nu skall gå till. Misstag är alla förbättringars moder får jag trösta mig med.
Ett Gott slut och Ett Gott Nytt År tillönskar jag alla läsare av denna blogg, och hoppas att vi möts 2017 för nya tag i bakandets svåra men roliga konst.

  • Comments(8)//www.vedugnsbakning.se/#post247