vedugnsbakning.se

vedugnsbakning.se

vedugnsbakning.se

En blogg för de som redan har en vedeldad bakugn, eller för de som tänker bygga en, eller helt enkelt för dem som har ett intresse för denna avancerade och krävande men mycket roliga form av bakning

Högmod går före fall.

bakningPosted by mats krantz Thu, August 03, 2017 01:46:09
Plågad av den skoningslöse wedhandlar Wedholm som hotar med att komma med ved i morgon, blev jag tvingad att baka på trots att vi skall göra annat morgon tidigt. För att klara detta åtagande blev jag tvungen att baka en reducerad omgång utan skorpor och köttgryta.
Dagens försök var att lätta upp det vita Franzbrödet genom att använda en extremt lös deg. Detta sket sig ordentligt, så att i stället för fina höga luftiga limpor fick jag några missformade knorkade klumpar, som alla hamnade i soptunnan. Förargligt, men så går det när man experimenterar. Inte kan jag skylla på veden, den brann muntert och bakade övrigt bröd på ett utmärkt sätt.
Knäckebrödet har jag fått ordning på, och Pain Rustique blev så stora att jag knappt fick ut dom genom ugnsluckan, så jag får vara nöjd ändå. Hur jag skall göra nästa gång med mitt franska vita bröd får jag fundera på. Rapport kommer i sinom tid.

  • Comments(2)//www.vedugnsbakning.se/#post252