vedugnsbakning.se

vedugnsbakning.se

vedugnsbakning.se

En blogg för de som redan har en vedeldad bakugn, eller för de som tänker bygga en, eller helt enkelt för dem som har ett intresse för denna avancerade och krävande men mycket roliga form av bakning

Årets första baksejour

bakningPosted by mats krantz Sun, February 11, 2018 20:03:55
Bäste läsare av denna blogg.
Årets första bak skedde den 1/2. Då var det helt tomt i förrådet, men jag slapp att äta inköpt bröd. Sista skivan gick till frukosten på bakdagens morgon.
Jag summerade också förra årets bak, och till min förskräckelse bakade jag bara fyra gånger. Varför det blev så få gånger kan jag inte förklara mer än att jag har haft en massa annat förmodligen oväsentligt för mig. För kallenderbitaren kan jag dock meddela:

Totalt sedan starten våren 2007 har jag bakat följande mängd bröd:
Knäckebrödskakor 2082 st
Skärgårdskakor 1140 st
Rågsiktekakor 834 st
Franzbröd 1006 st
Pain Rustique 516 st
Ryska rågbröd 580 st
Danska rugbröd 454 st
skorpor 23117 st
övriga diversebröd 676 st
vörtbröd 26 st inga förra året då vi var bortresta till jul
Stompen 83 st
Pizzor 944 st
Köttgrytor Slow food 41 st

Trots den ganska modesta bakandet under 2017 har det blivit en del genom åren. Nytt denna gången var att jag fick hjälp av en av mina två favoritsöner Stefan Archer som skötte det knepiga bakandet av knäckebröd och skärgårdskakor med den äran. Snart kan jag dra mig tillbaka och ägna mig åt att träta med Wedhandlar Wedholm om hans
sura ved, som denna gången tarvade flera tändstickor och till och med tidningspapper för att få fart på. Detta betyder som alla vet otur, men faktum är att resten av baket gick som på räls (tveksam metafor) och bröden anlände som brev på posten (ännu mer tveksam metafor)

Nu har jag förråden fulla och kan ta det lugnt ett tag.  • Comments(2)//www.vedugnsbakning.se/#post255