vedugnsbakning.se

vedugnsbakning.se

vedugnsbakning.se

En blogg för de som redan har en vedeldad bakugn, eller för de som tänker bygga en, eller helt enkelt för dem som har ett intresse för denna avancerade och krävande men mycket roliga form av bakning

Pain rustique versus Pain Poilane

bakningPosted by mats krantz Wed, November 14, 2018 20:14:43

Vid besök i Paris införskaffades skivat Pain Poilane för att jämföra med mitt egent Pain Rustique.

Som framgår av bilden där mitt bröd Pain Rustique ligger till vänster är skillnaden i utseende ganska stort. Poilanebrödet är mer poröst med större hål och det har också rest sig bättre samt har det en mörkare yta. Den troliga förklaringen är att det franska brödet avbakas vid högre temperatur. Nästa gång skall jag se till (om Wedhandlar Wedholms ved gör det möjligt) att baka brödet i en varmare ugn. Resultate bör då bli ett något mörkare bröd som reser sig bättre.

Smaken skiljde sig mindre än utseendet och det är ju glädjande. Mitt bröd hade till och med en något mjukare syrlighet, vilket inte är något fel.

Kort och gott. Det kan aldrig bli för bra och man skall aldrig sluta att sträva efter det perfekta, eller som Wedhandlar Wedholm den gamle skojaren brukar säga:
"Det är aldrig försent att ge upp" vad han nu menar med det.



  • Comments(7)//www.vedugnsbakning.se/#post259