vedugnsbakning.se

vedugnsbakning.se

vedugnsbakning.se

En blogg för de som redan har en vedeldad bakugn, eller för de som tänker bygga en, eller helt enkelt för dem som har ett intresse för denna avancerade och krävande men mycket roliga form av bakning

Bakdag den 10 maj

bakningPosted by mats krantz Sat, May 11, 2019 09:06:33
Här ligger skorporna färdiga att sättas in i ugnen för torkning över natten, tillsammans med en Currygryta som min hustru har kokat ihop. Kanske ett recept som innehåller diverse kryddor och annat som gör att det växer åsneöron på alla män, eller ännu värre att man fortsättningsvis alltid talar sanning. Ojojoj!
Allt gick efter ritningarna, och på bild två ligger de färdiga Pain Rustique klara att åka in i frysen. Nu är förråden åter fulla.
Dagens experiment var knäckebröden. Jag har inte varit helt nöjd med dessa. De är för hårda och ibland känns det som att tugga på glas. Denna gång förlängde jag jästiden ett dygn, så nu får vi se hur det föll ut. Jag kommer att rapportera resultatet. De blev väldigt fina att se på och smaken är bra, men perfekta blir dom först när sprödheten infinner sig.
Ugnen blev bara 280 grader varm mot normalt 340. Som vanligt misstänker man att den gamle skojaren Wedhandlar Wedholm från Wedholms Wed och Diverse UPA har lurat på mig sekunda surved. Han nekar naturligtvis till allt och hotar med att införa moms på leveranserna om jag inte slutar klaga. Haha det kan han göra för skulle han börja betala moms så skulle han bli granskad, och då är det risk för att han får resa bort i ett år och sex månader.

  • Comments(0)//www.vedugnsbakning.se/#post261