vedugnsbakning.se

vedugnsbakning.se

vedugnsbakning.se

En blogg för de som redan har en vedeldad bakugn, eller för de som tänker bygga en, eller helt enkelt för dem som har ett intresse för denna avancerade och krävande men mycket roliga form av bakning

Svetteduken i Bromma

bakningPosted by mats krantz Sat, September 10, 2016 01:31:00
Vid gårdagens bakning av Franzbröden där hälften av bröden bakades med en tillsats av kornmalt uppträdde två distinkta fenomen.

1. Maltbröden blev genomgående avsevärt mörkare. Det är kanske inte så konstigt då maltens enzymer troligtvis har försockrat ett antal stärkelsemolekyler, och därmed befrämjat Maillardreaktionen på brödens yta.

2.Bröden fick vila i linneduk efter rivning och i väntan på avbakning. Bröden med kornmalt missfärgade bakdukarna, och när jag i dag hängde upp dessa på tork framträdde ett ansikte precis som på svetteduken i Turin och som troligtvis tillhör bagarnas skyddshelgon St. Honouré. Detta är spöklikt och kanske villa han (St. Honouré alltså) säga att mina bröd gillas av Herren Herren Sebaot eller något liknande. Hur kan han göra det när jag har bakat med hjälp av den Gudlöse Kanaljen Wedhandlare Wedholms sura ved övergår mitt förstånd.Resten av baket gick som det skulle. Rågmalten till det Ryska brödet maldes denna gång. Jag återkommer om detta har haft någon effekt.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by mats krantz Sat, December 17, 2016 01:15:27

hahahhhaaa, kommentaren kan utan tvekan tillskrivas Wedhandlar Wedolm även om han försöker dölja sig bakom pseudonymen Strindberg. Den gubben går jag inte på. Makterna kan reagera på många sätt. Vindfälld skog och att såga sig i benet är också Guds straff. Tänk på det!

Posted by Strindberg Sun, November 20, 2016 23:24:09

Det är makterna. Det äör mnakterna som visar sig i duken. Tag dig i akt.