vedugnsbakning.se

vedugnsbakning.se

vedugnsbakning.se

En blogg för de som redan har en vedeldad bakugn, eller för de som tänker bygga en, eller helt enkelt för dem som har ett intresse för denna avancerade och krävande men mycket roliga form av bakning

Årets Julbak

bakningPosted by mats krantz Fri, December 16, 2016 01:10:04
Bilden visar årets vörtbröd. Dom ser lite egendomliga ut, men dom doftar väldigt kryddigt och gott. Givetvis är dom bakade med egenhändigt producerad vört.
Skall jag vara ärlig, och det skall man ju, så bakar jag vörtbröd pliktskyldigast, men egentligen är jag inte så förtjust i denna brödsort. Den är alldeles för söt och tung i min smak. Dock skall man hålla på traditionen, så därför blir det vörtbröd en gång per år.

I övrigt gick allt bra så nu är förråden fulla igen inför den stundande helgen. Bakningen går numera som på räls med start klockan 0800 och slut klockan 0200 på natten. Jag hinner med en kort slummer mitt på dagen, och det är min räddning, annars vete fan om jag hade orkat med. Bröden går in i ugnen efter ett tidsschema nästan lika ackurat som den Schweiziska järnvägen. Det blir en viss rutin efter 10 år. Tråkigt kan tyckas, men jag har alltid något försök på gång. Denna gången bytte jag ut torrjästen mot färskjäst i knäckebrödet. Får se hur det faller ut.
Med detta avslutas bakåret, och jag får tillönska alla mina läsare EN GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR.
Jag kanske kommer med en juldikt innan året är slut, men den kommer att ha lite med bakning att göra, även om Julen handlar om att Maria hade en bulle i ugnen.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.