vedugnsbakning.se

vedugnsbakning.se

vedugnsbakning.se

En blogg för de som redan har en vedeldad bakugn, eller för de som tänker bygga en, eller helt enkelt för dem som har ett intresse för denna avancerade och krävande men mycket roliga form av bakning

Pizzabakning

En blogg om brödbbakningPosted by mats krantz Sun, May 16, 2010 11:23:46
I dag söndagen den 16 maj skall det bakas pizza. Jag har gjort i ordning trettio ämnen som ligger i kylskåp och jäser sedan gårdagen. Degen är en vetedeg med durumvete och manitoba cream, olja jäst och salt. Konsistensen på degen skall vara att den släpper från sidorna men sitter kvar i botten på degblandaren, alltså ganska lös.
I dag tar jag ut de färdigvägda och rundrivna ämnena ett par timmar i förväg. Varje ämne är 140 gram och det blir en pizza stor som en mattallrik. Jag börjar elda ugnen cirka fyra timmar före kalaset skall starta, och sedan är det bara att duka upp alla ingredienser, så att var och en kan göra sin egen önskepizza.
Det brukar bli en trevlig happening att skapa sin egen pizza och baka den i en vedeldad ugn.
I morgon skall jag baka bröd, och då är ugnen fortfarande varm. Det skall bli intressant att se vad det får för konsekvenser för baket i övrigt.
Peppes Pizza

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Petur Tue, May 18, 2010 08:14:24

Slipsen! Skägget! Kastet! Denna bild kan bli nominerad till Årets bild när som helst.